Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали.....

Здравейте...тъкмо ме издърпаха до вкъщи ....
    Имам следният проблем..и се надявам някой да знае от какво може да е...
    Та....тръгвам аз с колата и жената....и какво ... поредното "бум" от газовата уредба....и си викам...нормално не е за първи път...обаче.... след 20-30 метра оборотите взеха да падат и точно на сфетофара..угаснах...опитах да запаля успях...но оборотите едва се държаха...колкото да мина светофара и да отбия някъде да не преча на движението..повече не запалих след това....
    Първо си помислих....че може да нямам газ...и сипах 5-6 литра бензин....но...не!Сега тя не пали нито на газ,нито на бензин и свети само един индикатор,който показвам на снимката...казаха ми,че този индикатор показва някакъв проблем и че нещо е "гръмнало",ама това и сам се досетих....друго не знам...
    Изобщо не съм много разбиращ от тези неща...и се надявям някой да ми помогне и да каже какъв може да е проблема.Благодаря ви предварително.

колега този индикатор е за диузите на инжекциона.вазможно е да има враска с ламда сондата но не сам сигурен.закачете я на комп и схте си покаже завалииката.

Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
    Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:26.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Веднага ще бъдат зададени няколко въпроса.Първият ще е каква е колата,вторият - каква е газовата уредба.Другите ще видим какви ще бъдат.
        А! Видях че е боксер - къде гледах преди малко!!!!Да не сте карали с минимално количество бензин дълго време?Описаната случка много прилича на това което ми се случи и на мен.В крайна сметка газта беше свършила,бензиновата помпа - също.
        Да...Боксер е....газовата е Ловато...конвекционална...или както се нарича...и да...2-3 седмици не е карана на бензин...но защото беше в сервиз да я чукат и боядисват....а за газта...вчера заредих 11 литра...а съм минал 20 км...надали няма газ.... и както казах не пали нито на газ,нито на бензин....

Comment

Започни от наи-лесното-Огледай дали всички въздуховоди са си на мястото! от "гърмежа" много често изкачат маркучи,или вакумчета. филтърната кутия здрава ли е?
          146 Turbo

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:32.

Comment

Ако случаят е като моят няма и да запали докато не заредите газ или не смените бензиновата помпа.Ако сте карали със светната лампа за резервата и стрелка на нулата вероятно помпата Ви е последвала моята.
              Аз при това запалих на бензин,изчаках да загрее и превключих на газ.И като свърши газта - изненада-а-а-а.Не върви на бензин.Като изкарах помпата и я разглобих четките се бяха омазали с пластмасата на капачката.При последвалите експерименти установих че и трябва по-малко от митута работа на сухо за да се скапе.Моята случка беше лятото и с "довличане" до газостанцията частично реших проблемът.Сега при тия температури.... ще се наложи да сменяте помпа май.И ако се окаже че това се е случило потърсете газаджията си да ви сложи реле което да спира помпата когато сте на газ.
              Разбирам....но и доколкото разбрах ти си можел поне на газ да палиш....а аз и това не мога след тази детонация..

Comment

В никакъв случей неслагай реле да ти спира бензиновата !!!
                Когато си на газ бензиновата помпа нарочно неспира за да циркулира бензина и да охлажда дюзите , инък се преебават !
                Както каза колегата по-горе провери си щателно въздуховодите и филтъра !
                Вакумите също ! Извади си свещите и ги почисти !
                Има един кабел дето газаджиите са го увили на някой от кабелите за свещите ,да не си го отвил , провери го !
                Като запали , карай отвреме навреме на бензин и си сипи добарка за почистване !

Успех !
                Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:33.

Comment

Мисълта ми е че може детонацията да е била предизвикана от свършваща вече газ.
                    Да,но както споменах при мен детонацията може би не е предизвикана от това,поради това,че надали съм изхабил 11 литра газ за изминати 20км.

Comment

Първоначално публикувано от Litex Покажи съобщение
                      Да,но както споменах при мен детонацията може би не е предизвикана от това,поради това,че надали съм изхабил 11 литра газ за изминати 20км.
                      Ако не се оправиш до Вторник можеш тогава да минеш покрай сервиза да я погледнем.Под О-пет,СС ЕКСПРЕС.
                      Прецени и реши.
                      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

колега, един приятел имаше същия промблем и при него токо в движение му се беше случило, оказа се датчик на коляновия вал, смениха му го за 30-ина лева и колата е ок
                        така че кажи на някои да ти погледне датчика

Comment

RPM датчика няма отношение кам детонациите , иначе ако неработи наистина няма да пали !
                          Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

тоя "взрив" може да предизвика изхвърляне на въздуховоди, но и на свързващата тръбичка на МАР сензора! и тя е свързана за всмукателния колектор където е бил взрива ! а МАР-а определя пълненето ,а от там и паленето .може да е излязла и тръбичката за дозиране на газа щом е конвенциална/обикновена/ АГУ.да я погледне специалист!

Comment

помпата беше сдала багажа....
                              Благодарности на Xtrime7 за бързата реакция и решаването на проблема за отрицателно време.
                              Весели празници на всички и всичко добро.

Comment

Working...
                              X